15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİĞİ

Okulumuz Ören Çok Programlı Anadolu Lisesinin 15 Temmuz Demokrasi Bayramı Etkinliği

13.06.2024 41

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde meydana gelen askeri darbe girişiminin halk başta olmak üzere, emniyet güçleri ve vatanseverler tarafından bastırılması sonrasında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ülkemizde; 62'si polis, 6'sı asker, 180'i sivil toplam 248 vatandaşımız şehit düşmüştür. 2196 vatandaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanarak gazilik mertebesine çıkmıştır. Sadece bir gecede yaşanan bu durum dahi darbelerin ne denli sonuçlar doğurabileceğini ortaya koymaktadır.

Ülkemizin askeri yönetim ihtimali ile karşı karşıya kaldığı bir gecede başta Türk Milleti olmak üzere, güvenlik güçlerinin kahramanca mücadelesi ile bu askeri darbe engellenmiştir. Darbenin engellenmesinin kutlanılması, bu önemli günün unutulmaması, anlam ve öneminin daha iyi kavranması ve demokrasinin kıymetinin bilinmesi adına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir.

Okulunuzda etkinlik kapsamında şehit olan yurttaşlarımız anıldı ve öğrencilerimizin günün anlamıyla ilgili okuduğu şiirler dinlenildi.

26-03-202426-03-2024